"Traptechniek van Legear is écht fantastisch"

ZATERDAG, 13 MAART 2010, 16:35 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Met zes goals en drie assists mag Jonathan Legear zich terecht 'Mister Europa League' noemen. Slechts acht Anderlechtspelers deden hem dit ooit voor waaronder grote namen als Robbie Rensenbrink en Paul Van Himst.


In Het Laatste Nieuws geven drie coryfeeën hun 'Legear-analyse'.

Paul Van Himst: "Legear is een ambetant 'manneke' om tegen te spelen. Hij is snel, heeft een zekere fysieke sterkte, een goede traptechniek en hij beweegt veel. Dat maakt dat hij moeilijk af te stoppen is. Ik vind hem op zijn positie een vrij complete speler. Natuurlijk kan hij nog beter worden, hij is nog jong, maar zijn spel is al behoorlijk. Of Legear in de nationale ploeg thuis hoort? Ja. In de selectie althans, want op zijn positie heeft hij met Eden Hazard een serieuze concurrent."

Erwin Vandenbergh:
François Vander Elst: "Ik denk dat Legear nog een heel stuk beter kan. Maar ik vind zijn niveau nu al heel goed. Voor mij moet hij in de nationale ploeg. Je moet me de vraag zelfs niet stellen. Met zijn snelheid en zijn traptechniek - die is écht fantastisch - kan hij héél veel ploegen pijn doen. Ik ben akkoord dat zijn linkervoet beter moet, maar hij kan dat gebrek ook op een andere manier compenseren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.