Deschacht: "Hier straft men zulke fouten af"

VRIJDAG, 12 MAART 2010, 08:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Aanvoerder Olivier Deschacht vond Anderlecht een verdienstelijke match spelen. "We verdienden beter", zo zegt hij. "Deze match had moeten eindigen met één doelpunt verschil." Vooral de tegendoelpunten stemden hem niet gelukkig.


"Het waren drie vermijdbare doelpunten", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Bij de eerste en de derde goal gaven we de bal centraal weg. Dat mag niet. Bij de tweede goal ontbrak de scherpte. Het kon drie keer beter. In wedstrijden zoals deze worden zulke foutjes meteen afgestraft."

Anderlecht speelde zonder Mbark Boussoufa en dat maakte volgens Deschacht wel een verschil. "De laatste pass was er niet. We misten Boussoufa. Hij is de speler die de laatste pass kan geven. Pas op: dit is zeker geen verwijt naar Kanu. Die heeft het niet slecht gedaan."

Na de wedstrijd kon Deschacht het truitje van Ruud van Nistelrooy bemachtigen. "We waren toevallig in elkanders buurt, ik was er niet naar op zoek. Het is natuurlijk wel mooi. Maar als souvenir had ik toch nog liever een beter resultaat naar huis kunnen meenemen dan dit truitje."



anderlecht-online forum