Wedstrijdverslag: Hamburg - Anderlecht 3-1

DONDERDAG, 11 MAART 2010, 21:18 - Garrincha

Anderlecht heeft de heenwedstrijd tegen Hamburg met 3-1 verloren. Jonathan Legear miste in de slotfase de kans op een goede uitgangspositie voor de terugmatch. Anderlecht wacht volgende week donderdag dus een erg zware taak.

Anderlecht begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerde Boussoufa. Biglia en Lukaku raakten wel fit. Deze laatste zorgde ook voor het eerste schot op doel. Anderlecht kende geen problemen in de beginfase, maar het kwam toch op achterstand. Na een hoekschop raakte de bal niet weg en Joris Mathijsen kon binnen trappen.

Hamburg putte vertrouwen uit dit doelpunt en nam de match in handen. Dit resulteerde in een tweede doelpunt via Ruud van Nistelrooy. Uit een erg scherpe hoek trapte hij het leer voorbij Proto. Anderlecht slaagde er echter in om vlak voor de rust te milderen tot 2-1. Jonathan Legear trapte een vrije trap van op 30 meter schitterend in doel.

Na de rust lag het tempo lager, maar Hamburg bleef domineren. Op het uur kwam Anderlecht er terug door en doelman Rost moest zijn vuisten gebruiken op een schot van Biglia, die een erg sterke match speelde. Toch slaagde Hamburg er in om opnieuw te scoren. Aanvoerder David Jarolim mocht een afvallende bal vrijstaand binnen trappen. Niet veel later ontsnapte Anderlecht aan de 4-1.

In de slotfase werden de ruimtes groter en kreeg Anderlecht nog enkele goede kansen. De beste was voor Legaer die na een goede actie op rechts de bal verkeerd raakte en zo naast trapte. Niet veel later trapte hij ook nog eens op Rost.

Uitslag: 3-1
Doelpunten: 23' Mathijsen (1-0), 40' Van Nistelrooy (2-0), 45' Legear (2-1), 76' Jarolim (3-1)

Hamburg:Rost, Aogo, Mathijsen, Rozehnal, Rincon, Jansen, Zé Roberto, Jarolim, Elia (78' Trochowski), Petric, Van Nistelrooy
Anderlecht:Proto, Gillet, Juhasz, Mazuch, Deschacht, Legear, Kouyaté, Biglia, Van Damme, Kanu (77' Suarez), Lukaku