Gillet: "Ik ken de zwaktes van Hamburg"

DONDERDAG, 11 MAART 2010, 08:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als fervent volger van het Duitse voetbal weet Guillaume Gillet waar Anderlecht zich aan mag verwachten. "Ik ken de sterktes en de zwaktes van Hamburg", zo zegt hij. "De zwaktes houd ik voor bij ons in de kleedkamer."


"De sterktes zijn hun aanval - met de ervaring van Van Nistelrooy - en hun middenveld, waar ze techniek en snelheid hebben", vertelt Gillet in Het Nieuwsblad.

Twee jaar geleden speelde Anderlecht ook tegen een Duitse ploeg. Toen bleek Bayern München echter enkele maatjes te groot. "Het wordt moeilijk om slechter te doen (Anderlecht verloor toen thuis met 0-5, red.). Ik hoop op een ander resultaat, maar we hebben uit Bayern lessen getrokken en zijn als team geëvolueerd."

"Liever rechtsachter dan op de bank"

Intussen speelt Gillet al bijna een heel seizoen als rechtsback, een positie waar hij niet wild van is. "Dat was aanvankelijk niet naar mijn zin. Maar ik ben geëvolueerd sinds ik opnieuw daar ben gaan spelen. Ik wil in de eerste plaats goed spelen. Als dat is als rechtsback, dan doe ik dat."

"Nu ik er goed speel, is het gemakkelijker om op die positie een toekomst te zien. Ik speel liever als rechtsachter dan dat ik op de bank moet zitten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.