Van Nistelrooy: "Anderlecht maakt indruk"

MAANDAG, 8 MAART 2010, 14:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ruud van Nistelrooy speelt donderdag met Hamburg tegen Anderlecht. "Ze hebben fantastisch gespeeld tegen Bilbao", is hij onder de indruk. "Ik ken Bilbao van mijn tijd in Spanje: dat zijn nooit makkelijke wedstrijden."


"De 1-1 in Spanje vond ik al erg knap. Als je er dan thuis met 4-0 overheen gaat, dan maakt dat indruk Europees", vertelt hij in de Belgische kranten.

"Bij Anderlecht vallen ze aan en verdedigen ze met zijn allen. Dat is het moeilijkste in voetbal. Het is al het hele seizoen in vorm, wij moeten waakzaam zijn."

De Nederlandse topspits kijkt uit naar de dubbele confrontatie. "Ik heb nog nooit in het Vanden Stockstadion gespeeld. Dat is toch wel een beroemd stadion. Het worden twee prachtige wedstrijden tussen twee grote namen in het voetbal."

Van Nistelrooy kent intussen ook al Romelu Lukaku en hij is danig onder de indruk. "Ik zag hem laatst zijn shirt uitdoen. Nou, toen ik 16 was, had ik nog geen spieren", zo lacht hij. "Ik zag hem Europees bezig. Hij is sterk en goed. Hij is van 1993, en als je dan ziet dat hij ook nog het verschil maakt: dat komt niet vaak voor."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.