Anderlecht vergroot kloof tot 12 punten

ZATERDAG, 6 MAART 2010, 20:58 - Garrincha

Anderlecht heeft in de vooravond makkelijk gewonnen van Charleroi met 0-2. Paars-wit speelde een sterke eerste helft, met doelpunten van Suarez en De Sutter. Door deze zege volgt Club Brugge nu al op twaalf punten.

Anderlecht begon scherp aan zijn inhaalwedstrijd tegen Charleroi. Matias Suarez, die startte in plaats van de licht gekwetste Legaer, kreeg meteen een aantal uitstekende kansen. Bij de vierde was het raak. Hij haalde een corner uit de lucht en schoot via Théréau in doel.

Anderlecht ging op zijn elan verder en bleef de wedstrijd domineren. Het was een wonder dat de 0-2 pas viel in de blessuretijd van de eerste helft. Na een hakje van Boussoufa kwam de bal bij Rnic. Deze bediende De Sutter en die had de bal er voor het inleggen.

Na de pauze liet Anderlecht het tempo zakken. Charleroi kwam beter in de wedstrijd en het was even schrikken toen Mboyo scoorde. Hij stond echter buitenspel en het doelpunt werd afgekeurd. Anderlecht speelde de wedstrijd daarna rustig uit. Van Damme zocht en vond nog zijn tiende gele kaart van het seizoen. Hij is dus geschorst de laatste twee matchen van de reguliere competitie.

Al bij al een makkelijke zege. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Anderlecht nu een voorsprong van tien punten op Club Brugge. Donderdag wacht Hamburg in de Europa League, dat zal andere koek zijn.