Advocaat geeft Lukaku meteen basisplaats

DINSDAG, 2 MAART 2010, 13:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Romelu Lukaku zal morgen tegen Kroatië meteen in de basis starten bij de Rode Duivels. Dat bevestigde bondscoach Advocaat op een persconferentie. Intussen maken Axel Witsel en Mehdi Carcela hem wegwijs bij de nationale ploeg.


De integratie bij de Rode Duivels loopt erg goed voor Romalu Lukaku. Niemand minder dan Axel Witsel heeft de 16-jarige spits onder zijn vleugels genomen. "'We moeten klaar staan om hem te helpen. Je mag niet vergeten dat hij maar zestien jaar is en dat de verwachtingen groot zijn", zegt ervaringsdeskundige Witsel.

Ook Mehdi Carcela een andere Standard-speler, trekt veel op met Lukaku. "Eerst was ik de jongste, nu is er Romelu. Best grappig dat ik hem kan introduceren bij de grote jongens", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Het is altijd lachen met Romelu. Ik denk dat hij zich hier al goed geamuseerd heeft."

Intussen maakte Dick Advocaat dus ook bekend dat Lukaku morgen zijn diepe spits zal zijn. Verder mag ook Jelle Van Damme zich klaarmaken voor een plaats in de basiself.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.