Anderlecht loopt verder uit op Brugge

ZONDAG, 28 FEBRUARI 2010, 22:44 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft vanavond geprofiteerd van het puntenverlies van Club Brugge om de kloof uit te diepen tot negen punten. Paars-wit won met 1-2 op het veld van hekkensluiter Roeselare na een moeizame en weinig hoogstaande match.

Anderlecht, met Lukaku en Legear op de bank, begon bijzonder mak aan de wedstrijd. Na 26 minuten leidde Van Damme knullig balverlies en dat werd afgestraft door Rukavytsya. Anderlecht was wakker geschud en kon nog voor de rust weer gelijk stellen. Een vrije trap van Boussoufa belandde bij Van Damme en Mazuch hoefde de bal enkel nog binnen te tikken.

Na de rust ontsnapte paars-wit een aantal keer aan een nieuwe achterstand. Roeselare domineerde en had de beste kansen, maar Anderlecht bleek efficiënter. Een bal van De Sutter op de lat viel voor de voeten van Suarez en die maakte er 1-2 van. Anderlecht eindigde de match nog met zijn tienen nadat Mazuch een tweede gele kaart kreeg voor een tackle waarbij hij niemand raakte.