Teodorczyk scoort hattrick, maar Anderlecht bibbert

ZONDAG, 25 FEBRUARI 2018, 16:30 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht leek zijn nieuwe baas Marc Coucke een mooi welkom te geven. Tegen, een toegegeven erg zwak, Moeskroen scoorde paars-wit vier keer in een uur tijd. Lukasz Teodorczyk lukte zelfs een hattrick. Maar in de slotfase gaf paars-wit een zeker overwinning nog weg want in twintig minuten tijd scoorden de bezoekers ook vier keer.

Onder het toeziend oog van nieuwe baas Marc Coucke trok Anderlecht vanaf de aftrap het laken naar zich toe. Moeskroen werd op de eigen helft gedrukt en na elf minuten volgde de eerste kans voor Anderlecht. Saief en Gerkens kregen de bal niet tussen de palen.

Halfweg de eerste helft slaagde Morioka daar wel in. Teodorczyk won het luchtduel, Gerkens legde goed af en de Japanner scoorde zijn eerste in paars-witte loondienst. Na het doelpunt lag de partij enkele keren stil voor blessurebehandelingen van Mohammed, Saief en Obradovic. We leken op weg naar een 1-0-ruststand tot Galitsios Morioka ten val bracht. Teodorczyk zette zich achter de bal en trapte hard door het midden. Nadat Hanni, Morioka en Saief misten, scoorde de Pool de eerste elfmeter van het seizoen voor paars-wit. Met 2-0 gingen we rusten.

Het doelpunt gaf Teodorczyk vertrouwen, want rond het uur liet hij de netten opnieuw twee keer trillen. Eerst kopte hij een afgemeten voorzet van Saief voorbij Bailly, wat later rondde hij knap voorbereidend werk van Gerkens mooi af. 4-0 en de wedstrijd leek gespeeld. Tussendoor mocht Markovic zijn debuut maken.

Iets voorbij halfweg de tweede helft kwam Moeskroen plots opzetten. In drie minuten tijd scoorden Les Hurlus twee keer via Awoniyi en Van Durmen. Helemaal werd het toen Mézague zes minuten voor tijd de 4-3 op het bord kopte. In de blessuretijd zette Morioka de 5-3-eindstand op het bord na een blunder van doelman Bailly.

Score: 5-3
Goal(s): 26' Morioka (1-0), 45' Teodorczyk (2-0, pen.), 57' Teodorczyk (3-0), 61' Teodorczyk (4-0), 70' Awoniyi (4-1), 72' Van Durmen (4-2), 84' Mézague (4-3), 90+1' Morioka (5-3)

Anderlecht:Sels, Appiah (63' Chipciu), Dendoncker, Spajic, Obradovic, Kums (71' Markovic), Trebel, Gerkens, Morioka, Saief, Teodorczyk (93' Ganvoula)
Excel Moeskroen:Bailly, Galitsios, Mézague, Diedhiou, Gulan, Rotariu, Govea, Debaisieux (46' Amallah), Mohammed (32' Boya), Bolingi (70' Van Durmen), Awoniyi

Geel: 45+3' Bailly, 67' Diedhiou, 89' Galitsios

Scheidsrechter: Lawrence Visser
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion