Anderlecht met uitstekende uitgangspositie naar Brussel

DONDERDAG, 18 FEBRUARI 2010, 23:10 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft een uitstekende uitgangspositie verworven voor de returnmatch van volgende week tegen Bilbao. Anderlecht gaf een 0-1 voorsprong uit handen, maar hield daarna wel stand. De partij eindigde op een logische 1-1.


De thuisploeg begon met druk, maar kon eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans versieren in het openingskwartier. Anderlecht, met vier achteraan, stond stevig te verdedigen en counterde goed. Langzaam aan werd ook het bezoekende middenveld dominant en kwamen er kansen. Lukaku dwong een halve kans af en een goed schot van Boussoufa werd gered. Ook Legear toonde zich bedrijvig en was gevaarlijk.

Op een tegenaanval schuimde een sterke Lukaku de flank af, kapte zich knap vrij en trapte op doel. De Baskische doelman verkeek zich op de bal en Biglia duwde binnen in de rebound: 0-1, een verdiende voorsprong. Bilbao was van slag en was enkel in blessuretijd nog gevaarlijk. Maar Proto redde goed.

De Spanjaarden moesten aan de bak in de tweede helft en kwamen meteen gevaarlijk opzetten. Anderlecht moest zich beperkten tot het wegwerken van de bal. Uitgespeelde kansen kwamen er echter weer niet, maar toch viel de gelijkmaker er nog voor het laatste half uur. Een schot van buiten de 16 ging alles en iedereen voorbij en werd uiteindelijk aan de tweede paal binnen geduwd.

Vanaf dan kon geen van beide teams nog zijn stempel drukken op de wedstrijd. Sturm und Drang van de thuisploeg werd afgewisseld met snedige counters van de Brusselaars. Lukaku had zo nog een uitstekende kans, maar zijn schot ging centimeters naast. In het laatste kwartier waren beide teams vermoeid en kwam het niet meer tot uitgespeelde aanvallen. Zo eindigde de wedstrijd op een logische 1-1. Een goede uitslag voor Anderlecht dus.

Uitslag: 1-1
Goals: 34' Biglia (0-1), 58' San José (1-1)

Athletic Bilbao: Iraizoz, Iraola, Ustaritz, San José, Castillo, Gurpegi (56' Susaeta), Orbaiz, Martinez, Yeste (46' Muniain), De Marcos (66' Toquero), Llorente.
Anderlecht: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Van Damme, Biglia, Kouyaté, Kanu, Legear, Boussoufa (91' Suarez), Lukaku (80' De Sutter).

Gele kaarten: 21' Legaer, 35' Juhasz, 61' Kouyaté
Rode kaarten: /



anderlecht-online forum