Boussoufa beslist topmatch in de laatste minuut

WOENSDAG, 3 FEBRUARI 2010, 23:02 - RSCA Skater

Mbark Boussoufa heeft vanavond met een wereldgoal in de toegevoegde tijd de topper tegen Club Brugge beslist: 3-2.

Het tempo in de beginfase was moordend. Club Brugge had de touwtjes in handen, maar Anderlecht kwam wel als eerste op voorsprong. Juhasz werd bij een vrijschop uit het oog verloren. De Hongaar buffelde van dichtbij keihard binnen.

Odjidja bracht Club na iets meer dan een kwartier verdiend langszij. Na een corner haalde hij vanuit de tweede lijn uit. Z'n schot week nog af. Daarna ging de storm stilaan liggen. Anderlecht werd sterker, zonder kansen te creëren.

Anderlecht trok de lijn van het einde van de eerste helft door na de rust. Nu was het evenwel Club dat kon scoren. Na een prachtige aanval zette Perisic voor op de vrijstaande Kouemaha: 1-2.

Een stuntje leek in de maak, maar toen ref Wouters de ingevallen Vargas er na 7 minuten weer afstuurde, moest Club wijken. Jacobs gokte door Frutos in te brengen en dat loonde. Amper 2 minuten later scoorde de Argentijn al de 2-2.

Anderlecht rook bloed en gooide de ene gevaarlijke voorzet na de andere in de box. Toch besliste een individuele actie van Boussoufa de topper. Hij sneed naar binnen en jaste de bal vanuit een onmogelijke hoek in de verste kruising.

Bron: TT-EEN

Score: 3-2
Goal(s): 5' Juhasz 1-0, 19' Odjidja 1-1, 56' Kouemaha 1-2, 74' Frutos 2-2, 93' Boussoufa 3-2

Anderlecht:Proto, Deschacht (70' Frutos), Mazuch, Juhasz, Gillet, Van Damme, Biglia, Kouyate, Legear (46' Suarez), Boussoufa, Lukaku (86' De Sutter)
Club Brugge:Stijnen, Hoefkens, Klukowski, Dirar (54' Vargas), Blondel (80' Akpala), Donk, Geraerts, Alcaraz, Odjidja Ofoe, Kouemaha (69' Simaeys), Perisic

Geel: 14' Odjidja Ofoe, 17' Blondel, 32' Kouemaha, 40' Boussoufa, 88' Perisic
Rood: 62' Vargas

Scheidsrechter: Luc Wouters