"Moet Dendoncker vertrekken? Hij moet vooral spelen"

MAANDAG, 29 JANUARI 2018, 16:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bondscoach Roberto Martinez bekeek gisteren op Sclessin Leander Dendoncker. Bij RTBF liet hij zijn licht schijnen op de positie van Dendoncker en een mogelijk vertrek. "Dendoncker is iemand die moet spelen. Enkel dan zal hij top zijn tijdens het WK."

Martinez is erg gecharmeerd door Dendoncker. Tegen Standard kon de vice-aanvoerder de bondscoach erg bekoren. "In de eerste helft won hij bijna al zijn luchtduels. Ook zijn leiderschap is enorm belangrijk", zo vindt de bondscoach.

Bij de Rode Duivels maakt Dendoncker vooral als verdediger kans om te spelen. Die rol vervult hij nu ook bij Anderlecht. "Zijn polyvalentie is een grote troef. Voor elke club is het interessant om over spelers te beschikken die op verschillende posities kunnen spelen. Het is belangrijk dat Dendoncker zich blijft ontwikkelen op beide posities."

Dendoncker wil intussen Anderlecht verlaten voor een grotere competitie. Hoe staat Martinez hier tegenover? "Er is geen juist antwoord hierop. Feit is wel dat hij absoluut moet spelen. Als Dendoncker elke wedstrijd speelt, zal hij top zijn op in juni. Hij is iemand die moet spelen. Bij Anderlecht is hij een belangrijke speler. Als hij vertrekt, moet hij kiezen voor een club waar hij dezelfde rol vervult."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.