Anderlecht wil Hanni vervangen door Morioka

MAANDAG, 29 JANUARI 2018, 06:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht wil Sofiane Hanni nog verkopen en als vervanger Ryoka Morioka van Waasland-Beveren halen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het doel: extra cash verzamelen om een nieuwe topspits te halen.

Anderlecht wil naast de 5 miljoen euro van Stanciu en de 500.000 euro van Saief nog extra geld bij elkaar brengen om een nieuwe topspits te kopen. Een wissel in creatieve middenvelders moet hiervoor zorgen. Spartak Moskou heeft een bod van 5,5 miljoen euro uitgebracht op Hanni. Anderlecht wilde Hanni eerst niet laten gaan, maar vrijdag veranderde paars-wit van gedacht: het geld is nodig.

Als vervanger van Hanni wil Anderlecht Morioka van Waasland-Beveren halen. Die heeft in zijn contract een clausule dat hij in de zomer voor 1,5 miljoen euro kan vertrekken. Anderlecht hoopt hem nu, gezien de goede relaties met de Waaslanders, te kunnen strikken voor 2 tot 2,5 miljoen euro. Reken uit de winst. Mogi Bayat, wie anders, nam al contact op met Waasland-Beveren.

Hanni: "Sommige aanbiedingen kan je niet weigeren"

Echt enthousiast is Hanni volgens Het Nieuwsblad niet over Spartak Moskou, maar hij zou geen 'neen' zeggen tegen een transfer. "Het klopt dat er interesse is. Nu ik drie keer scoorde, komen er misschien nog andere clubs aankloppen. Ik ben momenteel nog speler van Anderlecht en het sportieve primeert, maar soms komen er aanbiedingen die je niet kan weigeren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.