Tegengoals zorgen voor wrevel bij coach en spelers

ZONDAG, 28 JANUARI 2018, 22:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Drie tegendoelpunten na een hoekschop: het zou niet mogen, maar Anderlecht overkwam het vanavond. Hein Vanhaezebrouck was dan ook niet goed gezind na de partij en ook enkele spelers gaven aan dat zoiets niet kan. "Iedereen kende normaal zijn taak."

"Voor de wedstrijd toonde ik de jongens het doelpunt van Pocognoli vorig weekend tegen Eupen. Ik zei dat ik gek zou worden als we Standard zo de zestien zouden laten inlopen en scoren", vertelde Hein Vanhaezebrouckna de partij. "Maar plots volgde bij ons niemand zijn man meer. Emond kon doorkoppen aan de eerste paal en Spajic loste Orlando Sa. We hebben veel kleine jongens, maar vandaag waren het de grote die de meeste problemen kenden. Zoals Spajic."

Ook doelman Matz Sels baalde als een stekker. "We moeten op zulke fases beter verdedigen. Iedereen had zijn man bij een stilstaande fase. Dan kan het niet zijn dat een speler alleen opduikt aan de eerste of tweede paal."

Dat beaamt Pieter Gerkens: "Normaal gezien kende iedereen zijn taak", aldus de middenvelder. "Maar we volgden onze man niet goed bij die fases. De eerste bal werd meestal weggekopt, maar Standard kon de tweede bal dan veroveren."

"Het was enkel op die fases dat ze gevaarlijk konden zijn", zo vond Sven Kums. "Ze wachtten op een foutje van ons rond het strafschopgebied. Ze hebben genoeg spelers met een goede voorzet en grote jongens om het ons dan moeilijk te maken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.