"Flanken begrijpen het, nu het offensieve trio nog"

VRIJDAG, 26 JANUARI 2018, 15:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht scoort erg moeilijk dit seizoen en vaak wordt er gewezen naar de kwaliteit van de flankvoorzetten. Hein Vanhaezebrouck wijst vandaag op op de verantwoordelijkheid van andere spelers. "We moeten niet alleen schieten op de leveranciers, maar ook op de ontvangers."

"We kwamen er vaak door op de flank, maar we moeten veel gevaarlijker zijn in de box", blikte Vanhaezebrouck vanmiddag terug op de partij van eergisteren. De coach beseft dat het geen nieuw probleem is. "Je kan niet altijd blijven zeggen dat de voorzetten niet goed zijn. We hebben verschillende ballen goed voor doel gebracht. Spitsen moeten ook zorgen dat ze beschikbaar zijn en de juiste keuze maken. Ze moeten van een voorzet, of hij nu goed of niet goed is, een goede voorzet maken."

"Als we op training oefenen op acties over de flank en voorzetten, dan zie ik vaak heel goede voorzetten. Ballen waarvan ik zeg 'wauw, fantastische assist'. Maar het is pas een assist wanneer er een doelpunt uit volgt", zo vertelt Vanhaezebrouck.

"Te vaak kritiek op Appiah en andere flankspelers"

In het begin van het seizoen kregen Dennis Appiah en Alexandru Chipciu het zwaar te verduren. Hun voorzetten waren ondermaats, maar Vanhaezebrouck kijkt verder. "We moeten niet alleen schieten op de leveranciers, maar ook op de ontvangers. In het verleden is er hier vaak gekeken naar de jongens die op de flank spelen."

"Kijk hoeveel kritiek Appiah al gekregen heeft, dat hij zogezegd geen voorzet kon trappen. Sinds ik er ben heeft hij al een aantal assists gegeven en hij heeft nog een aantal ballen gebracht waar ook uit gescoord had kunnen worden."

"Meer jongens die in zestien komen"

Tegen Waasland-Beveren bleek ook dat er te weinig spelers in de zestien meter komen bij een aanval. "Dat is logisch", vindt Vanhaezebrouck. "Als je niet genoeg offensieve jongens hebt, dan moet je jongens opstellen die niet gewoon zijn om in het strafschopgebied te komen en dan komen ze er ook niet."

"Met Saief hebben we er iemand bij die nu wel vaak voor doel opduikt. Ook Appiah doet het meer en meer. De flanken beginnen het te snappen, nu de drie offensieve jongens nog meekrijgen. Als Hanni speelt, komt die ook vaak in de box. De spits moet er ook staan en Gerkens normaal ook. Maar we hebben wat extra nodig."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.