Zwak Anderlecht verspeelt weer punten

WOENSDAG, 24 JANUARI 2018, 22:30 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Een onmondig Anderlecht verspeelde zopas thuis tegen Waasland-Beveren twee kostbare punten. De Brusselaars kwamen wel twee keer terug van een achterstand, maar creëerden absoluut te weinig om aanspraak te maken op een overwinning.

Paars-wit bracht maar weinig vanavond: het tempo lag te laag en kansen waren er amper. De regerende landskampioen miste wel Hanni door een schorsing en Kara, Najar, Sowah, Boeckx en Onyekuru door blessures. Maar wie had gehoopt dat hun vervangers zich zouden willen bewijzen, kwam bedrogen uit. De bezoekers kwamen namelijk al snel op voorsprong toen Morioka Ampomah diep stuurde. De spits werkte koelbloedig af. Anderlecht moest reageren, maar dat ging o zo moeizaam. Waasland-Beveren hield makkelijk stand en dreigde zelfs af en toe. De gelijkmaker kwam dan eigenlijk uit de lucht vallen: Roef verzuimde een goede vrije trap van Trebel over te tikken. Het leer viel voor de voeten van Teodorczyk die eindelijk weer eens scoorde: 1-1 na 41 minuten.

Wie dacht dat Anderlecht de match zou overnemen in de tweede helft, zat er andermaal naast. De bezoekers domineerden en de thuisploeg moest loeren op de counter. Thelin werd nog net gestopt door Spajic en niet veel later vond Morioka een goede Sels op zijn weg. Na 81 minuten kwamen de Waaslanders dan toch op voorsprong, al had het daar wel een penalty voor nodig. Deschacht verloor de bal en bracht Boljevic ten val in een poging het goed proberen te maken. Thelin werkte het leer koel tegen de netten.

Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten, want Anderlecht leek nu eindelijk toch wakker geschoten te zijn. Eén van de weinige gelukte aanvallen resulteerde meteen in een goal: een goeie voorzet vanop rechts (Appiah) werd door Saief in doel gelopen: 2-2 na 82 minuten.

Anderlecht drukte nu door, maar mocht van geluk spreken dat Sels de meubelen redde na balverlies van Sambi Lokonga. De doelman stopte de doorgebroken Thelin en hield zo een punt vast. En toch had het nog gekund voor paars-wit: Teodorczyk raakte nog de paal met een afgeweken schot en in de slotminuut miste Saief een (slecht genomen) strafschop na een fout op Trebel in de zestien.

Score:2-2
Goal(s): 11' Ampomah (0-1), 40' Teodorczyk (1-1), 81' Thelin (1-2, pen.), 83' Saief (2-2)

Anderlecht: Sels, Spajic, Dendoncker, Deschacht, Bruno (81' Ganvoula), Kums, Trebel, Saief, Gerkens (70' Appiah), Amuzu (70' Sambi Lokonga), Teodorczyk
Waasland-Beveren:Roef, Jans Caufriez, Camacho, Demir, Schyvers, Angban, Boljevic (90+5' Mmaee), Morioka (90' Ait-Atmane), Ampomah (51' Dierckx), Thelin

Geel:41' Caufriez, 56' Boljevic, 90+2' Camacho