Anderlecht deelt mokerslag uit aan G.Beerschot

VRIJDAG, 29 JANUARI 2010, 22:25 - Sporzafanaat

Een sterk Anderlecht heeft vanavond met een 0-5 forfaitscore gewonnen van een zwak Germinal Beerschot. Voor Anderlecht is het de grootste zege op het Kiel sinds de fusie tussen Germinal Ekeren en Beerschot.

Anderlecht trad met zijn tyeploeg aan tegen Germinal Beerschot. Lukaku speelde diep in de spits en Van Damme speelde nog eens op zijn geliefde linksachter. Deschacht verhuisde door de schorsing van Mazuch naar het centrum.

Anderlecht begon sterk aan de wedstrijd en zette Germinal Beerschot meteen onder druk. Na een botsende bal van Boussoufa en een poging Haroun viel na tien minuten het eerste doelpunt: Lukaku nam een voorzet van Legear knap aan, draaide weg en schoot de bal voorbij Pacovski. Na de 0-1 voor paars-wit ging de Lukaku-show gewoon verder. Een driedubbele schaarbeweging, een spectaculaire omhaal, … Germinal Beerschot stond erbij en keek ernaar.

Na dik twintig minuten spelen minderde Anderlecht de druk wat en zo kon G.Beerschot in de wedstrijd komen. Dit leverde enkele kansen op voor de Ratten, maar scoren lukte niet. Paars-wit bleef de wedstrijd wel controleren en op slag van rust verdubbelde Kanu de voorsprong. Biglia slalomde door de Beerschot-defensie en speelde Kanu aan die de 0-2 in doel schoot.

Dezelfde 22 spelers kwamen na de rust uit de kleedkamers. Ook na de pauze kon Germinal Beerschot weinig tegenover het spel van Anderlecht zetten. Op een half uur voor het einde was het boeken toe voor de Antwerpenaars: Lukaku glipte door de buitenspelval tot bij Legear en die knalde de 0-3 hard in doel. Drie minuten na het doelpunt van Legear maakte Boussoufa er met een wereldgoal 0-4 van. Lukaku met de assist en Boussoufa werkte de bal met een fenomenale omhaal in de verste hoek. En nog was niet gedaan: in de 74ste minuut dribbelde Legear zich een weg door het hart van de Beerschot-defensie, maar tikte de bal dan tegen de paal. Lukaku was echter goed gevolgd en duwde zijn 2de van de avond tegen de netten.

0-5 werd het vanavond op het Kiel. Een goede generale repetitie van Anderlecht voor de klassieker tegen Club Brugge volgende week woensdag.

Uitslag: 0-5
Doelpunten: 10' Lukaku (0-1), 45' Kanu (0-2), 59' Legear (0-3), 64' Boussoufa (0-4), 74' Lukaku (0-5)

Germinal Beerschot:Pacovski, M. Monteyne, Clement, Mikulic, P. Monteyne, Wamfor (64' François), De Decker, Haroun, Janczyk, Mac Donald (71' Cruz), Dosunmu
Anderlecht:Proto, Van Damme, Deschacht, Juhasz (75' Bernárdez), Gillet, Legear (84' Frutos), Biglia (69' Sare), Kouyate, Kanu, Boussoufa, Lukaku

Geel: 44' Clement, 60' Mikulic, 68' Van Damme

Scheidsrechter: Paul Allaerts
Stadion: Olympisch Stadion