Niemand won meer punten dan Hanni

DINSDAG, 23 JANUARI 2018, 08:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Sofiane Hanni ligt vaak onder vuur bij de Anderlecht-fans, maar met zijn statistieken behoort hij dit seizoen tot de top vier in de Belgische competitie. Sterker nog: geen enkele speler won meer punten voor zijn club met zijn doelpunten en assists.

Hanni scoorde zondag tegen Genk zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Zijn aantal assists staat op zes. Hij had zo een voet in 11 van de 32 doelpunten van Anderlecht dit seizoen. Slechts drie spelers hebben dit seizoen meer doelpunten en assits o hun naam staan: Ruud Vormer 23 (8 + 15), Kaveh Rezaei 15 (10 + 5) en Teddy Chevalier 13 (10 + 3).

De cijfers van Vormer mogen dan een stuk indrukwekkender zijn, hij is niet zo beslissend als Hanni. Met zijn vijf doelpunten en zes assists won Hanni al 15 punten voor Anderlecht dit seizoen. Ook Henry Onyekuru is beslissender dan Vormer. Met zijn negen doelpunten veroverde hij 13 punten voor Anderlecht. Vormer won 'slechts' 12 punten met zijn doelpunten en assists. Maar dat komt natuurlijk omdat Club Brugge veel vaker scoort en het gevaar er van veel meer spelers komt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.