Dendoncker wil snel weg, maar West Ham niet concreet

DINSDAG, 23 JANUARI 2018, 07:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Leander Dendoncker heeft nog steeds de vurige wens om tijdens deze transferperiode te vertrekken, zo schrijft Het Nieuwsblad. West Ham, dat hem zondag scoutte, lijkt het meest concreet. Het Laatste Nieuws weet evenwel dat Dendoncker voor West Ham lang geen prioriteit is.

Het huidige Anderlecht-bestuur maakte aan Dendoncker vorige zomer de belofte dat hij na dit seizoen mag vertrekken voor 15 miljoen euro. Een mooie som om naar een subtopper in Engeland te trekken. Maar over ruim een maand neemt Marc Coucke de fakkel over bij Anderlecht en Dendoncker twijfelt of die zich aan deze afspraak gaat houden. Ze staat immers niet op papier. 

West Ham stuurde eergisteren T2 Stuart Pierce en hoofdscout Tony Henry naar Genk om Dendoncker te bekijken. "Een verloren trip", zo zou het volgens Het Laatste Nieuws geworden zijn. In Londen wist men blijkbaar nog niet dat Dendoncker momenteel als verdediger speelt. Bovendien kwam West Ham hem enkel scouten omdat hun andere transfertargets niet meteen opschieten. Manager David Moyes was trouwens in Spanje om twee andere middenvelders te bekijken en met Newcastle onderhandelt West Ham over middenvelder Shelvey.

Hein Vanhaezebrouck vertelde zondag dat hij geen sterkhouders wil zien vertrekken komende week. Manager Herman Van Holsbeeck herhaalde dat gisteren tegenover Het Laatste Nieuws. "Het is niet de bedoeling om Leander te laten gaan. Hetzelfde geldt voor Adrien Trebel. Ik heb ook nog geen bod ontvangen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.