Vanhaezebrouck: "Mental coach is nodig"

ZONDAG, 21 JANUARI 2018, 09:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Hein Vanhaezebrouck gaf het voor de winsterstop al aan en Pieter Gerkens deze week: mentaliteit en teamgeest zijn het grote manco van dit Anderlecht. Vanhaezebrouck beseft dat een grondige aanpak nodig is. 

"Het is moeilijk om te trainen op mentale weerbaarheid", zo vertelde de coach vrijdag op zijn persconferentie. "Tijdens de stage heb ik geprobeerd om met bepaalde oefeningen het groepsgevoel aan te wakkeren. Als het dan voorvalt dat jongens hun hoofd laten hangen, kan de groep hen weer meetrekken."

Of dit zal volstaan, betwijfelt Vanhaezebrouck. Hij denkt dat er meer nodig is: "De komst van een psycholoog of mental coach zal in de toekomst hoe dan ook nodig zijn", zo meent hij. 

Ook bij AA Gent werkte Vanhaezebrouck met een mental coach. Onder meer Brecht Dejaegere liet in het verleden al verstaan veel aan haar gehad te hebben. "Ik had enorm veel stress, maar nu pieker ik niet meer na een mindere wedstrijd. Zonder haar was ik misschien vergaan van de stress", zo vertelde Dejaegere twee jaar geleden over mental coach Eva Maenhout.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.