Favoriete transfer #1: Landry Dimata

VRIJDAG, 19 JANUARI 2018, 11:40 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE We zijn aan het einde gekomen van jullie favoriete transfers. Landy Dimata sluit de top 10 af op nummer 1. De aanvaller van Wolfsburg is geen onbekende voor toekomstig eigenaar van RSC Anderlecht, Marc Coucke.

Naam:  Nany Landry Dimata
Huidige club:  Wolfsburg
Positie: Centrumspits
Leeftijd: 20
Nationaliteit:  Congolees
Marktwaarde *: € 8.000.000

Geschiedenis: KV Oostende nam de spits in de zomer van 2016 voor een half miljoen euro over van Standard. De beste zet uit de geschiedenis van de Kustboys. Dimata scoorde veertien keer in 34 optredens en verkaste deze zomer voor tien miljoen euro naar Wolfsburg.
In de Bundesliga vergaat het de spits voorlopig een pak minder. Hij kwam nog niet verder dan 319 minuten en wist nog niet te scoren.

Profiel:  Groot, sterk en toch relatief snel. Jong, Belgisch en een relatief harde werker. Zou perfect binnen het systeem van Hein Vanhaezebrouck passen.

Haalbaarheid: In Duitsland geloven ze nog veel te hard in Dimata om hem definitief te laten gaan. En als ze hem toch zouden willen verkopen, beschikt Anderlecht op dit moment niet over de fondsen om hem in te lijven. Een uitleenbeurt zou wel kunnen, maar kiest paars-wit dan niet beter voor een ervaren pion in plaats van een knaapje van twintig?

Prioritair? Na het vertrek van Hamdi Harbaoui en Robert Beric moet Anderlecht sowieso op zoek naar een extra spits.

Conclusie: Het is erg onduidelijk welke weg Anderlecht wil inslaan met de spitsen. Als het volgend jaar op Aaron Leya Iseka rekent, zou een spits huren misschien nog niet de slechtste keuze zijn. Al zijn wij allerminst fan van huren zonder aankoopoptie.

Jullie volledige top tien:
1 Landry Dimata
2 Ryota Morioka
3 Thomas Foket
4 Chancel Mbemba
5 Cristian Benavente
6 Aleksandar Mitrovic
7 Brian Hamalainen
8 Kik Pierie
9 Knowledge Musona
10 Nana Ampomah

* Volgens transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.