"Ons grootste probleem: geen hechte groep"

VRIJDAG, 19 JANUARI 2018, 09:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Krijgen we vanaf dit weekend een ander Anderlecht te zien? In Het Nieuwsblad vertelt Pieter Gerkens dat de spelersgroep tot inzicht is gekomen wat er allemaal misliep in de heenronde. "Ons grootste probleem was dat we niet zo'n hechte groep waren als Club Brugge. Iedereen wees naar elkaar als het mis ging."

Na de nederlagen tegen Charleroi en Anderlecht staken de spelers de koppen bij elkaar. "Uit dat groepsgesprek bleek dat we te snel de hoofden lieten hangen bij een tegenslag. We wezen naar elkaar en ieder deed zijn eigen ding. We waren eilandjes", zo vertelt Gerkens. "In gesprekken waarin iedereen zijn mening kon zeggen, kwamen de irritaties boven."

Tijdens de stage werd er hard gewerkt om de groepsgeest te bevorderen. "De stage was erg zwaar, maar we moesten er samen door. Dat maakte de band sterker", aldus Gerkens. Volgens de middenvelder staat iedereen te popelen om te bewijzen dat Anderlecht beter kan dan wat het voor de winterstop liet zien. "We willen bewijzen dat we de beste ploeg van het land zijn."

Is er dan nog geloof in de titel? "In de spelersgroep heeft niemand de titel al opgegeven. Dankzij de play-offs is alles nog mogelijk. Ik zie op training dat we veel vooruitgang boeken, vooral op tactisch vlak. Iedereen weet nu in elke situatie wat hij moet doen."

Om kampioen te worden, is er volgens Gerkens niet veel versterking nodig. Hij vindt dat er voldoende kwaliteit aanwezig is. "In overvloed, meer dan bij Club Brugge", klinkt het zelfverzekerd.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.