Teodorczyk beperkt de schade tegen Utrecht

WOENSDAG, 10 JANUARI 2018, 18:16 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zonet een oefenduel met 3-4 verloren van Utrecht. Lukasz Teodorczyk begon op de bank, maar scoorde twee doelpunten in de tweede helft. Eerst dwong hij een strafschop af die hij zelf omzette, nadien lukte hij ook nog een veldgoal. In de slotfase scoorde ook Massimo Bruno voor Anderlecht.

Gyrano Kerk kopte de bezoekers al na drie minuten op voorsprong. Dennis Appiah en Sylvère Ganvoula lieten elk nog voor de rust een grote kans liggen. Kort na rust verdubbelde Sander van de Streek de score. Niet veel later scoorde Teodorczyk de aansluitingstreffer.

Labyad maakte er na 85 minuten 1-3 van, maar amper een minuut later zette Teodorczyk de 2-3 op het bord. Voor de Pool zijn het de eerste doelpunten sinds 13 oktober. In de absolute slotfase vielen er nog twee doelpunten te bewonderen. Eerst maakte Yassin Ayoubde 2-4, nadien legde Bruno met een knappe vrije trap de 3-4 eindcijfers vast.

Opstelling Anderlecht: Sels (65′ De Jong); Sá (65′ Cools), Dendoncker (65′ Dante), Deschacht (46′ Spajic); Appiah (46′ Chipciu), Kums (65′ Kayembe), Trebel (65′ Amrani), Saief (46′ Amuzu); Gerkens (65′ Bruno), Hanni (46′ Sambi Lokonga); Ganvoula (46′ Teodorczyk)

Doelpunten: 3′ Kerk (0-1), 52′ Van de Streek (0-2), 54′ Teodorczyk (1-2), 85′ Labyad (1-3), 86′ Teodorczyk (2-3), 87′ Ayoub (2-4), 89′ Bruno (3-4)