Favoriete transfer #8: Kik Pierie

WOENSDAG, 10 JANUARI 2018, 11:57 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Hij is wellicht de minst bekende naam uit deze top tien bij het grote publiek, maar hij is dan ook de jongste. Maak kennis met Kik Pierie

Naam:  Kik Pierie
Huidige club:  Heerenveen
Positie: Centrale verdediger / linksachter
Leeftijd: 17
Nationaliteit:Nederlander & Amerikaan 
Marktwaarde *: €1.000.000

Geschiedenis: Heerenveen plukte de verdediger zes jaar geleden weg bij LAC Frisia. Sinds deze zomer maakt hij deel uit van de A-kern. Hij speelde al zestien wedstrijden in de Eredivisie.

Profiel: Pierie is een linksvoetige verdediger. Hij beschikt over een uitstekende lange bal, is er niet vies van om in te schuiven en is snel voor een centrale verdediger. Hij zou een prima duo kunnen vormen met een bonkige verdediger als Kara Mbodj of Uros Spajic, maar lijkt ook in een driemansverdediging te passen.

Haalbaarheid: Pierie verlengde onlangs zijn contract en gaf al aan zijn carrière rustig te willen opbouwen. Een overstap deze winter lijkt dan ook weinig waarschijnlijk. Maar een overstap naar een Nederlandse of Belgische topclub in de zomer, zou wel eens in zijn carrièreplanning kunnen passen.

Prioritair? Aangezien Olivier Deschacht niet eeuwig zal blijven voetballen, moet paars-wit toch stilaan op zoek naar een nieuwe linksvoetige centrumverdediger.

Conclusie: Pierie zal sowieso een dure vogel zijn, maar zou Anderlecht in staat stellen beter voetbal te spelen. Deze winter kopen en het seizoen laten afmaken bij Heerenveen zou ideaal zijn, maar lijkt weinig waarschijnlijk door de eerder vermelde budgetaire puinhoop.

Morgen: Een speler van Zulte Waregem. Gokjes zijn welkom onder dit artikel.

* Volgens transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.