Foulon: "Meer speelmogelijkheden bij Waasland-Beveren"

DINSDAG, 9 JANUARI 2018, 13:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS - INTERVIEWS In Het Laatste Nieuws geeft Daam Foulon vandaag uitleg bij zijn keuze om Anderlecht te verlaten voor Waasland-Beveren. Al is het nog niet duidelijk of Foulon nu of pas in juni verhuist. "Daar moeten de clubs uit raken, maar hoe sneller ik voor Waasland-Beveren kan spelen, hoe beter."

Foulon is een vaste waarde bij de Belgische jeugdelftallen. Sinds 2015 speelt hij voor Anderlecht, waar hij dit seizoen uitkomt bij de beloften. "Maar ik speelde al langer met het idee om naar een club te gaan waar ik meer zou spelen", zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws editie Waasland. Foulon ziet Waasland-Beveren dus niet als een stap achteruit, maar als een goede stap in zijn carrière. "Normaal gezien heb ik hier meer kansen om speelminuten te verzamelen. Op mijn leeftijd is dat belangrijk."

Volgens Foulon zou het niet onmogelijk zijn om ook bij Anderlecht aan spelen toe te komen, maar hij zag niet meteen kansen. De linksachter ligt wel nog onder contract tot eind dit seizoen bij de landskampioen. "Op zich valt het mee om nog te blijven, maar uiteraard hoop ik zo snel mogelijk naar Waasland-Beveren te kunnen. Hoe sneller ik kan wennen aan mijn nieuwe team, hoe beter." Foulon richt zijn aandacht op het veld, wat ernaast gebeurt, dat is voor Anderlecht en Waasland-Beveren. "De clubs moeten er zien uit te raken."



anderlecht-online forum