Anderlecht wilde Bargoens-spits aantrekken

DINSDAG, 9 JANUARI 2018, 08:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Omdat Anderlecht komende zomer enkele Belgen ziet afhaken, wil het deze winter al landgenoten aantrekken om volgend seizoen aan het vereiste minimum te raken. In dat opzicht deed paars-wit volgens La Dernière Heure een aanbod aan Kevin Oris.

Kevin Oris is een 33-jarige spits die sinds 2012 in Oost-Azië speelt. Hij voetbalde in Zuid-Korea, China en Japan. Vooral in Zuid-Korea scoorde hij aan de lopende band en werd hij een volksheld. In België voetbalde Oris onder meer voor Roeselare, Bergen en Antwerp. Voor Roeselare en Bergen scoorde hij vier keer in veertig duels in eerste klasse.

Anderlecht bood Oris, die zonder club zit, een contract met een beperkt salaris en een rol als invaller. Iets vergelijkbaars deed het 2,5 jaar geleden ook met Frank Boeckx. Oris besloot echter om niet in te gaan op het aanbod van de landskampioen.

Afgelopen najaar was Oris te zien in de televisiereeks Bargoens op één. Daarin volgde journalist Eric Goens enkele landgenoten die streden om iets. Kevin Oris vocht om erkenning in eigen land.



anderlecht-online forum