Herenigt Anderlecht Dante met maatje van nationale ploeg?

VRIJDAG, 5 JANUARI 2018, 10:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De Turkse website Fanatik meldt dat Anderlecht interesse heeft in Mamadou Fofana van Alanyaspor. Fofana is een 19-jarige centrale verdediger uit Mali. Tijdens het WK U17 in Chili twee jaar geleden speelde hij aan de zijde van Abdoul Karim Dante.

Waar Dante na dat WK, waar Mali de finale haalde, naar Anderlecht trok, ging Fofana richting Turkije. Hij tekende op zijn achttiende verjaardag een driejarig contract voor Alanyaspor. Dat leende hem in het voorjaar van 2017 uit aan tweedeklasser Bandirmaspor. Afgelopen zomer keerde hij terug en verwierf hij meteen een basisplaats bij Alanyaspor, de club van Fabrice N'Sakala. In november debuteerde hij voor de Malinese A-ploeg. In de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Ivoorkust en Gabon speelde hij 180 minuten mee.

Fanatik meldt nu dat Anderlecht en Saint-Étienne hun zinnen gezet hebben op Fofana. Volgens de Turkse website zal paars-wit in de loop van de komende dagen een officieel bod uitbrengen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.