Betekent komst Coucke het einde voor Bayat?

DONDERDAG, 4 JANUARI 2018, 11:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE De komst van Marc Coucke zou het transferbeleid op Anderlecht wel eens flink door elkaar kunnen schudden. De nieuwe eigenaar van Anderlecht is, zacht uitgedrukt, geen vriend van Bayat en laat die op dit moment een hand hebben in bijna iedere transfer die Anderlecht doet.

Voor zijn inkomende transfers doet Herman Van Holsbeeck steevast een beroep op Bayat en diens netwerk. Volgens Sport/Voetbalmagazine durven de scouts van Anderlecht amper ingaan tegen Bayat en Van Holsbeeck. Uit schrik zouden gescoute spelers zelfs positiever beoordeeld worden.

Maar Bayat en Coucke, dat klikt niet. In 2016 vertelde hij in La Tribune, de Franstalige tegenhanger van Extra Time, al dat hij geen fan is van Bayat. Coucke is er ook van overtuigd dat Bayat Proto adviseerde om keet te schoppen om zijn transfer naar Olympiakos te forceren. Tot slot vertelde Bayat enkele weken geleden dat Luc Devroe, manager van Oostende en iemand in wie Coucke heel veel vertrouwen heeft, verantwoordelijk is voor de het moeilijk seizoen dat Oostende momenteel doormaakt. Dat bereikte ook de oren van Coucke.

Sport/Voetbalmagazine is er dan ook van overtuigd dat Bayat vanaf 1 maart niet langer moet hopen om transfers te mogen regelen voor Anderlecht. Coucke en Devroe werken bij Oostende goed samen met enkele andere makelaars en die mogen binnenkort wellicht ook ‘Anderlecht’ opslaan in het geheugen van hun gps. Het gaat om Jacques Liechtenstein, Patrick De Koster, Didier Frenay en Evert Maeschalck. Die laatste behartigt de belangen van onder meer Davy Roef.



anderlecht-online forum