Spelersmakelaar leidde Coucke naar Anderlecht

DONDERDAG, 4 JANUARI 2018, 11:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Sport/Voetbalmagazine pakt deze week uit met een artikel waarin het uitlegt hoe Marc Coucke bij Anderlecht beland is. Volgens het weekblad probeerde verschillende spelersmakelaars investeerders te zoeken om zo een voet binnen te krijgen in het Astridpark.

Sinds enkele jaren is Mogi Bayat de sterke man achter heel wat transfers bij Anderlecht. Dat stak bij Jacques Lichtenstein. Begin deze eeuw had hij heel wat Anderlecht-spelers in zijn portefeuille: Kompany, De Boeck, Doll, Ekakia, Oyen, Radzinski, Zitka, ...  Vandaag onderhandelt zijn bureau enkel de contracten van Deschacht en Najar. En omdat Lichtenstein niet door één deur kan met Bayat, stuurt hij steevast een medewerker naar Anderlecht.
 
Nieuwe bazen, nieuwe wetten. Dus probeerde Lichtenstein om zich via de nieuwe eigenaars van Anderlecht terug bij de club binnen te loodsen. Hij ging op zoek naar investeerders en kwam uit bij Marc Coucke. De voorbije jaren verrichtte Lichtenstein goed werk voor Oostende. Zo overtuigde hij Berrier om naar KVO te trekken en regelde hij de inkomende transfers van Cyriac, Proto en coach Vanderhaeghe. Coucke hapte toe en het resultaat is bekend.

Lichtenstein was volgens Sport/Voetbalmagazine echter niet de enige spelersmakelaar die zijn zinnen gezet had op Anderlecht. Ook Luciano D'Onofrio, Christophe Henrotay en zelfs Bayat himself probeerden investeerders bij elkaar te krijgen om zo hun positie binnen Anderlecht te versterken. Maar het is dus Lichtenstein die aan het langste eind trok.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.