Beloften halfweg (deel 4): de toptalenten

ZONDAG, 31 DECEMBER 2017, 11:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Voor de beloften van Anderlecht is de winterstop al een tijdje aangebroken. Anderlecht-online blikt terug op de eerste seizoenshelft in vijf artikels. Vandaag deel 4. Welke spelers uit de beloftekern hebben de potentie om door te breken bij Anderlecht? Davidbxl en Purpleketje geven hun mening.

Aboul Karim Dante
Purpleketje: “Van de Afrikanen bij Anderlecht staat hij het verst. Hij is beenhard in de duels en sterk in de lucht. Zoals hij nu speelt in de driemansdefensie van de beloften zou hij perfect kunnen passen in het systeem van Hein Vanhaezebrouck. Het is natuurlijk een groter risico om een jonge verdediger in de ploeg te droppen dan om een aanvallende speler te laten debuteren. Maar het niet voor niets dat hij in zijn land Mali als een groot talent te boek staat. Het is een rustige jongen en ik denk dat tussen de oren alles goed zit bij hem.”
 
Hannes Delcroix
Davidbxl: “Voor mij heeft hij het potentieel van een topverdediger. Vorig seizoen sprak ik nog met Mohammed Ouahbi (toen coach van de U21, red.) en die gaf me gelijk toen ik zij dat Wout Faes indrukwekkend is op sommige vlakken, maar op andere vlakken nog moet werken, terwijl Delcroix veel completer is. Hij is goed op sommige aspecten erg goed op andere. Zijn sterke punten zijn kalmte, intelligentie, sterk in de duels op de grond en in de lucht, snel en een goede inspeelpas.”
 
Sebastiaan Bornauw 
Davidbxl: “Bornauw zijn sterkte zit vooral in zijn altetische kracht. Door zijn gestalte is hij erg sterk met het hoofd, hij is ook snel en een doorzetter. Als voormalige flankspeler houdt hij ervan om met de bal aan de voet mee op te rukken. Bij Anderlecht speelt hij vooral centraal achteraan, maar bij de nationale U19 als rechtsback. Ik zag hem anderhalf jaar geleden op deze positie aan het werk met de U17 tegen Spanje en hij was echt indrukwekkend dankzij zijn snelheid, volume en uithoudingsvermogen."
 
Daam Foulon 
Davidbxl: "Foulon is een moderne linksback: stevig, sterk en veel inhoud. Hij beschikt over een goede voorzet, maar er zit op technisch vlak nog wat afval in zijn spel."
 
Sieben Dewaele 
Davidbxl: “Dewaele is een erg intelligente verdedigende middenvelder met een goed positiespel. Hij is buitengewoon in de balrecuperatie en infiltreert ook goed. Hij is één van de favoriete spelers van Ouahbi, die schat hem erg hoog in omwille van zijn kwaliteiten en zijn uitstekende mentaliteit.”

Albert Sambi-Lokonga
Davidbxl: "Sambi Lokonga is de kleine broer van Standard-speler Paul-José Mpoku. Hij heeft veel loopvermogen en een goede techniek. Dat maakt hem erg waardevol in balbezit en als schakel tussen verdediging en aanval. Ook op stilstaande fasen is hij van grote waarde.”
 
Alexis Saelemaekers
Davidbxl: "Saelemaekers is eigenlijk een creatieve middenvelder met een uitstekende techniek, maar in het begin van het seizoen werd hij uitgespeeld als rechtsback. Tot nu toe met succes, al kan zijn positiespel nog verbeteren. Hij houdt van combinatievoetbal en deinst er niet voor terug om technische trucjes te gebruiken om zijn tegenstanders uit te schakelen. Hij beschikt over een uitstekende mentaliteit. Ondanks zijn fijne gestalte, schrikt hij er niet voor terug om de bal te vragen in moeilijke situaties. Hij heeft ook een goed schot."
 
Milan Corryn 
Davidbxl: “Corryn is een creatieve en technisch sterke middenvelder die op verschillende posities op het middenveld uit de voeten kan, maar het best tot zijn recht komt als nummer acht. Daar kan hij gebruik maken van zijn vista, goed positiespel en stevig schot. Hij bezit de nodige power."
 
Edo Kayembe
Purpleketje: “Volgens zijn makelaar is hij een nummer tien, maar ik zag hem op verschillende plaatsen aan het werk, zelfs als linksbuiten. Hij is een zuivere linkervoet, technisch goed en werkt hard. Tijdens zijn invalbeurt tegen Eupen toonde hij niet waartoe hij in staat is. Voor mij is hij onmisbaar bij de beloften en had het team in de Youth League veel kunnen bijbrengen indien hij speelgerechtigd was geweest.
 
Francis Amuzu
Davidbxl: “Amuzu leerden we de voorbije twee wedstrijden van de A-ploeg al kennen. Hij is een kleine en snelle vleugelspeler die met zijn dribbels de tegenstander zot kan draaien. Hij speelt voornamelijk op de linkerflank. Hij heeft twee goede voeten en is in staat om naar binnen te komen en daar gevaarlijk te zijn met zijn stevige rechtervoet."
 
 
Morgen: Tot slot gaan we even dieper in op de rol van Emilio Ferrera. Wat heeft zijn aanstelling als coach van de beloften teweeg gebracht (in positieve zin)?
 



anderlecht-online forum