Jeugdspelers nog beter begeleid naast het veld

VRIJDAG, 29 DECEMBER 2017, 22:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Anderlecht gaat zijn jeugdspelers nog beter begeleiden naast het veld. Met Purple Talents heeft de club al een project voor jeugdspelers die nog studeren. Nu wil Anderlecht ook de jongeren na hun middelbare studies een zinvolle daginvulling bezorgen.

Wanneer ze nog student zijn, zit de dag van een jeugdspeler propvol met voetbal en studie. Eens het middelbaar gedaan, zetten veel jongeren alles op het voetbal. Naast de trainingen hebben ze dan vele uren vrije tijd. "Die leegtes willen we nu invullen. Want wat spelers doen naast het voetbal bepaalt meestal of ze het maken of niet", zo klinkt het bij Anderlecht.

Daarom organiseert paars-wit sinds kort allerlei cursussen waaraan de jeugdspelers vrijwillig kunnen deelnemen. Dit gaat van taal- tot kooklessen, van slipcursussen met de wagen tot het uitpluizen van hun loonbrief. Ook medische lessen staan op het programma. De spelers kiezen zelf aan welke cursussen ze deelnemen, maar wie dit niet doet, scoort slechte punten. "Daaruit blijkt hun motivatie."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.