Zes op zes is binnen, meer ook niet

DINSDAG, 26 DECEMBER 2017, 22:30 - Garrincha

WEDSTRIJDEN In een draak van een wedstrijd heeft Anderlecht vanavond met 1-0 gewonnen van AA Gent. Paars-wit behaalt zo de broodnodige zes op zes na de nederlaag in Brugge. Tijd nu voor rust, bezinning en de zoektocht naar een ander vaatje om uit te tappen na Nieuwjaar.

Met AA Gent kreeg Anderlecht niet alleen de ex-club van Hein Vanhaezebrouck op bezoek, maar ook de ploeg in vorm. Veel was daar echter niet aan te zien. Gent voetbalde op hetzelfde bedroevende niveau als Anderlecht. Voor de rust zagen we vooral veel midenveldspel, slechte passes en overtredingen. De enige doelpoging die naam waardig kwam op naam van Deschacht. Kalinic had zijn handen meer dan vol met diens schot. Gerkens tikte de rebound voorlangs.

Amper beterschap na de pauze. Als Anderlecht al eens iets liet noteren wat op gevaar leek, dan kwam het van de jonge Amuzu op de linkerflank. Op het uur schoot het stadion plots wakker toen Appiah de buitenspelval openzette en Sylla alleen voor Sels verscheen. Gelukkig was de doelman bij de pinken en voorkwam hij de 0-1. Vlak erna kregen we Teodorczyk een eerste keer te zien: hij werd gewisseld.

Halfweg de tweede helft had Anderlecht een strafschop kunnen krijgen toen Bronn de knie van Amuzu aantikte. Scheidsrechter Smet liet begaan. Een kwartier voor tijd viel de 1-0 plots uit de lucht. Kalinic redde een kopbal van Dendoncker, maar Hanni was goed gevolgd en kon de bal binnenlopen. Enkele minuten later haalde heel Anderlecht opgelucht adem toen een vrije schop van Milicevic net naast zoefde. Sels stond aan de grond genageld. In de slotfase kreeg Kalu nog een tweede geel na een overtreding op Amuzu.

Door deze overwinning blijft de kloof tussen Anderlecht en Club Brugge dertien punten. Op 21 januari staat de volgende competitiewedstrijd op het programma.