Zes redenen om voor Coucke te kiezen

VRIJDAG, 22 DECEMBER 2017, 08:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vanmiddag pas geven Roger Vanden Stock en Marc Coucke meer uitleg, maar Het Laatste Nieuws haalt vanmorgen al zes redenen aan waarom de Raad van Bestuur voor Marc Coucke koos als nieuwe eigenaar. De krant beweert trouwens dat Coucke 76 procent van de aandelen kocht en geen 70, zoals eerst meegedeeld.

1. Eén grote meerderheidsaandeelhouder:voor de duidelijkheid wilde de Raad van Bestuur één sterke man die het gros van de aandelen in handen heeft. 

2. Jonge aandeelhouders blijven aan boord:Coucke kocht niet 100 procent van de aandelen en dat was naar de zin van Vanden Stock. Die wilde dat de jonge generatie aandeelhouders aan boord bleef.

3. Koper moest jong zijn:de Raad van Bestuur wilde een koper die de club voor een langere periode zou kunnen leiden. Coucke is 52 jaar. Als hij het geduld heeft, betekent dit dat hij vijftien tot twintig jaar aan boord kan blijven. Anderlecht heeft een traditie met voorzitters die voor vele jaren de plak zwaaien. 

4. Ervaring was nodig: Anderlecht wilde niet dat een groentje de club in handen zou krijgen. Coucke liet bij Oostende en het Franse Lille al zien dat hij een club kan leiden.

5. Financieel slagkrachtig: Anderlecht heeft de Champions League en uitgaande transfers nodig om financieel het plaatje rond te krijgen. Als Ghelamco effectief met een schadeclaim rond het Eurostadion komt, hangt dit als een zwaard van Damocles boven de club. De nieuwe baas moest daarom de middelen hebben om financieel te kunnen bijspringen als dit nodig zou blijken.

6. Respect voor Vanden Stock:Dit was geen vraag van Vanden Stock zelf, maar de andere leden van de Raad van Bestuur vonden dat de nieuwe eigenaar huidig voorzitter Vanden Stock met het nodige respect moeten behandelen. Coucke bood Vanden Stock, geheel op eigen initiatief, het ere-voorzitterschap aan.

 



anderlecht-online forum