Bod Coucke was niet het hoogste

DONDERDAG, 21 DECEMBER 2017, 20:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Naar gelang de bron betaalde Marc Coucke zeventig (Het Nieuwsblad) tot tachtig (Het Laatste Nieuws) miljoen euro voor zeventig procent van de Anderlecht-aandelen. Zijn bod was echter niet het hoogst. Paul Gheysens van Ghelamco bood tien miljoen euro meer, maar de Raad van Bestuur koos toch voor het lagere bod en had daar goede redenen voor.

In Le Soir vertelt een lid van de Raad van Bestuur anoniem waarom Anderlecht niet voor het hoogste bod van Gheysens koos. "Het sportieve project en het behoud van de huidige verankering gaven de doorslag", zo klinkt het. De Raad van Bestuur had er problemen mee dat Gheysens zijn aandelen in Antwerp niet wilde verkopen, iets wat Coucke met die van Oostende wel wilde. "Eén familie die twee clubs beheert, dat zou teveel kritiek opleveren", zo besefte men.

Een ander aspect dat meespeelde, was dat Gheysens veel meer een geldman is dan Coucke. De vrees bestond dat Gheysens Anderlecht louter als een financieel vehikel zag. "Hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat voetbal hem eigenlijk niet interesseert."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.