Vanhaezebrouck: "We moeten meer schieten op doel"

WOENSDAG, 6 DECEMBER 2017, 11:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck zag tegen Celtic een erg sterk Anderlecht voor de rust. Hij baalde evenwel dat zijn ploeg niet met een voorsprong de rust in kon. "We hebben veel te weinig gedaan met onze dominantie in de eerste helft", zo vindt de coach.

Zestig procent balbezit had Anderlecht voor de rust. Dit leidde niet tot doelpunten en ook amper tot echte kansen. "Je moet schieten op doel", weet Vanhaezebrouck waar het schoentje wringt. "Het leek alsof mijn spelers niet geloofden in het afstandsschot. Met Kums, Trebel, Hanni en anderen hebben we nochtans jongens die dat kunnen. Ze hadden allemaal schietkansen en ook in de omschakeling waren er mogelijkheden om op doel te trappen. We misten geloof in onze kwaliteiten. Hier moeten we werk van maken."

Iets voorbij het uur viel dan toch dat doelpunt. "Maar we hadden nog een tweede moeten maken. Dan was Celtic in paniek geslagen", aldus de Anderlecht-coach. Mocht Kums na twee minuten gescoord hebben, dan waren we er dichterbij gekomen. Maar het is niet vanavond dat de de kwalificatie hebben weggegeven. Dat deden we thuis tegen Bayern, daar hadden we een punt in handen, en thuis tegen Celtic.''



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.