Deschacht wil nog één of twee jaar doorgaan

DINSDAG, 5 DECEMBER 2017, 07:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE Olivier Deschacht speelt vanavond zijn 102e Europese wedstrijd, maar als het van hem afhangt, wordt het niet zijn laatste. De 36-jarige verdediger heeft nog een contract tot juni, maar hij hoopt dat hij dan niet verplicht wordt om te stoppen.

Deschacht verlengde afgelopen zomer zijn contract voor één seizoen, maar het zag er niet naar uit dat hij nog veel zou spelen. 'Omdat Anderlecht Belgen nodig heeft op het scheidsrechtersblad', zo klonk het her en der. Maar kijk: sinds Hein Vanhaezebrouck coach is, is Deschacht een vaste waarde in de driemansverdediging. Dan toch nog even doorgaan?

"Als het van mij afhangt, speel ik volgend seizoen nog bij Anderlecht", zo zegt Deschacht vandaag in Het Laatste Nieuws. "Volgens mij schuilt er nog minstens één goed jaar in mij, misschien zelfs twee." Met het bestuur heeft Deschacht nog niet gesproken over een nieuw contact. Hij zal zelf ook niet de eerste stap zetten. "Dat heb ik nog nooit gedaan. Het is aan Herman Van Holsbeeck en de coaches om mij objectief te beoordelen."

Als er geen aanbod komt, dan stopt het in juni. Voor een andere club gaan spelen, zegt Deschacht niets. "Daar heb ik niets te winnen. Het verwachtingspatroon zou veel te hoog zijn", aldus Deschacht, die aangeeft dat er vorig seizoen heel wat clubs informeerden toen hij op de bank zat, maar dat hij hier niet van wilde weten.



anderlecht-online forum