Weerstand tegen overnamebod Gheysens

WOENSDAG, 29 NOVEMBER 2017, 08:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Binnen het bestuur van Anderlecht groeit de weerstand tegen Paul Gheysens als mogelijke overnemer van de club. Dat beweert Het Nieuwsblad. De vrees heerst dat Gheysens Anderlecht vooral wil om zijn project met het Eurostadion door te drukken.

Morgen komt de Raad van Bestuur van Anderlecht samen en de verkoop van de club is één van de agendapunten. Er zullen nog geen knopen worden doorgehakt, maar de verschillende dossiers zullen wel besproken worden.

Binnen de het bestuur wordt er erg getwijfeld aan Gheysens. De bouwondernemer heeft een voetbalclub nodig om in het Eurostadion te spelen, anders gaat de deal met de stad Brussel over het stadion niet door. De vrees leeft dat Gheysens Anderlecht enkel om die reden wil kopen. Sommigen binnen de club zijn er bovendien van overtuigd dat het Gheysens was die het nieuws over de verkoop liet lekken om druk te zetten op het dossier.

Usmanov

De twijfel over Gheysens maken dat de Rus Alisher Usmanov nu over de beste papieren zou beschikken om Anderlecht over te kopen. Hij zou bovendien 100 miljoen euro willen bieden, 25 miljoen euro meer dan Gheysens. De Rus, die ook aandeelhouder is van Arsenal, wil snel overgaat tot concrete gesprekken, maar zo ver kwam het nog niet.

Van Damme

Tot slot is ook Alexandre Van Damme nog niet van het toneel verdwenen. De rijkste Belg houdt zich steevast in de luwte, maar hij bezit wel een recht op voorkoop. Als een kandidaat-koper een bepaald bedrag biedt en Van Damme wil hetzelfde bedrag betalen, dan krijgt hij de voorkeur. Dat hij niet zo lang geleden zijn aandelenpakket uitbreidde van 2,5 naar 15 procent, zou een teken aan de wand kunnen zijn.



anderlecht-online forum