Vanhaezebrouck: "Niet alles wat Teodorczyk deed, was slecht"

VRIJDAG, 24 NOVEMBER 2017, 14:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op de persconferentie vanmiddag ging het onvermijdelijk ook over Lukasz Teodorczyk. Hein Vanhaezebrouck geeft toe dat hij had moeten scoren, maar blijft achter zijn spits staan en wijst op de waarde die de Pool heeft voor het elftal. 

Een bepaalde krant pakte gisteren uit met de titel 'Teo is een mop'. Wat vindt Vanhaezebrouck daarvan? "Ik doe daar niet aan mee. Ik moet geen artikel schrijven. Ik hoef geen titels te zoeken. Ik moet zorgen dat mijn speler zijn beste niveau en rendement terugvindt en hem steunen in moeilijke momenten. Zondag is hij geschorst, dus heeft hij weer wat dagen om de zaken terug op een rijtje te zetten. We zien wel wat er gebeurt in de volgende match."
 
"Niet alles wat Teodorczyk deed was slecht, he”, zo stipt Vanhaezebrouck aan. “Hij geeft de assist bij het doelpunt en zorgt mee voor druk op de tegenstander. Hij dwingt mee de tegenstander in de problemen door hen geen opties te geven en te dwingen tot balverlies. Daarvan profiteren we om tot kansen te komen. Teodorczyk deed veel goede dingen, maar ik ben ook de eerste om te zeggen dat hij met die kansen meer moest doen.”
 
Volgens Vanhaezebrouck beseft Teodorczyk dat zelf ook en was hij aangeslagen bij de rust. “We hebben toen op hem ingepraat, ik en de spelers. Dat heeft ook geholpen. Na de rust kreeg hij nog een kans en daar deed hij het wel goed. Zijn gedraaide bal een metertje te ver. Dat was een goede poging. Hij heeft na die eerste helft goed gereageerd. Op het einde verlies je en komt de kritiek bij hem, maar ik vind trouwens ook dat de doelpunten die we incasseerden te vermijden waarden. Daarover kan je ook spreke. Je kan kijken naar diegene die mist, maar ook naar de manier waarop wij die doelpunten pakken."

Spitsentrainer

Erwin Vandenbergh opperde vandaag in Het Nieuwsblad om een spitsentrainer aan te stellen om met Teodorczyk te werken. Gelooft Vanhaezebrouck in dit voorstel? "Ik sta daar voor open, maar het is niet de man die alles zal oplossen. Het zal misschien iets kunnen bijbrengen als je echt een goede vindt. Je moet ook rekening houden met de impact die zo iemand heeft op je spelers. Als die impact niet groot is, dan heeft dat weinig effect.”
 
Volgens Vanhaezebrouck zal Anderlecht erover nadenken “Maar niet meteen om hetgeen er nu gebeurt”, aldus de coach, die er ook op wijst dat een goede spits niet noodzakelijk een goede spitsentrainer is. “Om een speler dingen bij te brengen, heb je bepaalde kwaliteiten nodig. Andersom is het bijvoorbeeld perfect mogelijk dat een goede spitsentrainer nooit op het hoogste niveau gespeeld heeft. Dat staat los van elkaar."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.