"Als het goed gaat, mogen er decibels bij"

VRIJDAG, 24 NOVEMBER 2017, 14:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de wedstrijd tegen Bayern München gaf Hein Vanhaezebrouck aan dat hij graag wat meer vuur bij de supporters had gevoeld bij de rust. Op zijn persbabbel vanmiddag gaf hij meer uitleg over wat hij bedoelde. "Het is niet dat ik het publiek verwijt dat zij niet achter de ploeg staan."

"Ik heb daar even over gesproken, maar wil er ook niet meer van maken dan het is”, zo begon de coach. “Wij waren ook ontgoocheld aan de rust. We hadden ook gehoopt dat we hadden gescoord. Maar als je ploeg het veld verlaat na zo'n eerste helft, dan denk ik wel dat je toch een extra duwtje in de rug kan geven om et laten blijken 'komaan jongens, tweede helft, we staan achter jullie en gaan ervoor'.”
 
Het is dus zeker niet zo dat Vanhaezebrouck ontvreden is over de steun die zijn ploeg krijgt van het publiek. “De rest van de wedstrijd hebben ze ons wel goed gesteund. Tijdens de tweede helft was de sfeer goed en hebben ze zich achter de ploeg gezet, ook wanneer we op achterstand kwamen. Het is dus niet dat ik het publiek verwijt dat zij niet achter de ploeg staan. Ik heb enkel, zoals ook aan mijn spelers, gevraagd om iets extra te doen. Laat ons in de toekomst proberen daar een tandje bij te steken."
 
Vanhaezebrouck vertelt ook dat hij niet wil vergelijken met andere clubs. "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewoon. Hun lat ligt hoog en ik wil die niet verlagen. Alleen, als het dan eens goed is, dan mogen er enkele decibels bij.''



anderlecht-online forum