Anderlecht weerlegt negatieve berichtgeving over Ferrera

MAANDAG, 20 NOVEMBER 2017, 19:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD In een bericht op zijn officiële website ontkent Anderlecht dat het Emilio Ferrera een nieuwe functie heeft gegeven omdat enkele veelbelovende jongeren omwille van hem de club dreigden te verlaten. Dat schreef Het Laatste Nieuws vanmorgen.

Begin augustus stelde Anderlecht Ferrara aan als coach van de jeugdcoaches. Hij moest ervoor zorgen dat de stap van de jeugd naar de A-kern vlotter zou verlopen. Enkele weken geleden kreeg hij er ook de functie van coach van de U21 bij. Eergisteren besloot Anderlecht dat Ferrera deze eerste functie moet opgeven en enkel nog coach van de U21 zou zijn.

Het Laatste Nieuws schreef vanmorgen dat paars-wit deze beslissing nam omdat sommige talentvolle jongeren en hun omgeving zich vragen stelde bij de koude en afstandelijke aanpak van Ferrera. Omdat Anderlecht vreesde hen te verliezen, besloot het Ferrera aan andere functie te geven, aldus de krant.

Dat bericht wordt nu door de club tegengesproken. "De aanstelling van Emilio Ferrera als hoofdcoach van de U21 geenszins ingegeven is door het ‘ongenoegen van jonge talenten en hun omgeving t.o.v. de heer Ferrera.’ Integendeel", zo luidt het bij Anderlecht. De club wijst erop dat recent beloftevolle jongeren als Albert Sambi Lokonga, Alexis Saelemaekers, Sebastiaan Bornauw en Sieben Dewaele hun contract verlengden.

"De aanstelling van Emilio Ferrera kadert in een specifieke strategie om jonge spelers zo goed mogelijk op te leiden om ze zo snel mogelijk naar de A-kern te kunnen laten doorstromen", verduidelijkt paars-wit de functiewissel van Ferrera.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.