Anderlecht groepswinnaar na winst op Ajax

DONDERDAG, 17 DECEMBER 2009, 20:56 - Michaël

Anderlecht won donderdagavond met gemak van een mak Ajax en is hier door groepswinnaar geworden in groep A. Ajax ging met 1-3 kopje onder na twee doelpunten van Lukaku en één van Legaer. Bij de rust leidde Anderlecht al met 0-3.

Jacobs begon met Lukaku en Legear aan de aftrap en ging duidelijk voor de overwinning, al was dat niet te zien in het beginkwartier. In dat eerste kwartier was Ajax de baas maar dan kantelde de wedstrijd in het voordeel van paars-wit. Eerst was er Lukaku de de 0-1 op het scorebord zetten, nadien volgende er nog een goal van de jonge spits (0-2). Twee minuten voor rust was de wedstrijd in feite helemaal beslist na een doelpunt van Legear (0-3).

Ook in de tweede helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer en kwam Ajax amper aan de bak. Het was wel Emanuelson die in de 77ste minuut de 1-3 kon scoren voor de Nederlanders. Al bij al mogen we gerust zeggen dat Ajax het Anderlecht niet moeilijk gemaakt heeft.