"Geef Thelin tien matchen en hij scoort ook voor Anderlecht"

WOENSDAG, 15 NOVEMBER 2017, 10:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht wrijft zich vast in de handen nu Isaac Kiese Thelin zich met Zweden geplaatst heeft voor het WK. Paars-wit kocht de spits afgelopen zomer om met winst door te verkopen. Maar zijn manager sluit niet uit dat Thelin opnieuw zijn kans gaat in het Astridpark.

Velen fronsten hun wenkbrouwen toen Anderlecht de huurovereenkomst van Thelin omzette in een definitief contract om hem vervolgens meteen te verhuren aan Waasland-Beveren. Ook manager Herman Van Holsbeeck gaf immers aan dat de spits onvoldoende is voor paars-wit. Maar Anderlecht had een commercieel plan: Thelin na het seizoen met winst doorverkopen. Met acht doelpunten voor Waasland-Beveren en twee invalbeurten in de gewonnen barrages tegen Italië lijkt de waarde van Thelin de goede richting uit te gaan.

"Maar mijn speler is geen verkoopsproduct", zo stelt Thelin zijn manager Miro Jaganjac in Het Nieuwsblad. Jaganjac hoopt dat Thelin zich kan tonen op het WK en daarna een kans krijgt bij Anderlecht. "Van René Weiler kreeg hij nooit een echte kans met al die invalbeurten. Laat hem zoals bij Waasland-Beveren tien volle matchen spelen en hij scoort ook bij Anderlecht."

Als Thelin zo voortdoet, zou die kans bij Anderlecht wel eens kunnen komen. Voor hij van Bordeaux naar Brussel kwam, toonde Hein Vanhaezebrouck al interesse om hem naar Gent te halen. "Waar Thelin zijn toekomst ligt, zien we volgende zomer. Eerst wil hij Waasland-Beveren iets teruggeven voor hun vertrouwen", besluit Thelin zijn manager Jaganjac.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.