Hoe vergaat het Wout Faes bij Excelsior?

DONDERDAG, 9 NOVEMBER 2017, 15:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Wout Faes speelt op uitleenbasis voor Excelsior om ervaring op te doen. De verdediger begon als basiskracht aan de competitie, maar verzeilde eind augustus op de bank. Hoe komt dit? Anderlecht-Online stak zijn licht op bij Chris Tempelman, Excelsior-volger voor Voetbal International.

"Faes miste geen minuut van de eerste drie competitiewedstrijden, maar eind augustus vernieuwde Excelsior de uitleenbeurt van Jordy de Wijs", vertelt Tempelman. "De Wijs werd vorig jaar na nieuwjaar gehuurd van PSV. Hij is een erg goede verdediger. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat PSV hem zelf geen kans geeft."

Door de terugkeer van De Wijs verloor Faes zijn basisplaats. "De Wijs vormt samen met Jurgen Mattheij een ijzersterk centraal duo. Excelsior beleeft momenteel een droomseizoen. De Wijs en Mattheij zijn de basis van dit succes."

"Faes ontgoochelde nooit"

Volgens Tempelman verloor Faes zijn basisplaats dus zeker niet omwille van zijn prestaties. "Als hij speelde, heeft hij nooit gefaald", aldus de voetbaljournalist. "Hij speelde goed in het begin van het seizoen en ook toen hij eind september nog eens zijn kans kreeg door afwezigheid van eerst Mattheij en daarna De Wijs, heeft hij het goed gedaan."

Als De Wijs en Mattheij net als Excelsior zo sterk presteren, behoort een transfer in januari dan tot de mogelijkheden en opent dit dan perspectieven voor Faes? "De verwachting is dat Mattheij in juni een stap hogerop zet. Er is natuurlijk altijd een kans dat het al in januari tot een transfer komt als het zo goed gaat. De Wijs is gehuurd tot juni, die zal niet vertrekken."

"Coach erg tevreden over Faes"

Hoewel hij niet veel speelt, voelt Faes zich wel in zijn sas bij Excelsior en ook omgekeerd is Excelsior tevreden over hem. "Faes voelt zich hier veel beter dan bij Heerenveen vorig seizoen. Daar werd hij wat aan zijn lot overgelaten. Hier heeft hij een coach (Mtichell van der Gaag, red.) die heel erg met hem bezig is. Op training wordt er vaak erg intensief gewerkt met de vier centrale verdedigers in de kern."

"Van der Gaag is erg tevreden over Faes", stelt Tempelman. "Volgens de coach is Faes erg leergierig en Faes zelf geeft ook aan veel bij te leren. Hij speelt nu vooral wedstrijden bij de beloften, maar het is voor Excelsior fijn om te weten dat als er iets gebeurt met De Wijs of Mattheij ze met Faes een sterke vervanger in huis hebben."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.