Officieel: Tianjin Teda licht optie Acheampong

WOENSDAG, 8 NOVEMBER 2017, 15:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Tianjin Teda neemt Frank Acheampong definitief over van Anderlecht. Paars-wit laat weten dat de Chinese club de optie heeft gelicht op de snelle flankspeler. Acheampong speelde sinds januari 2013 voor Anderlecht.

Anderlecht ontdekte de toen 19-jarige Acheampong in Thailand bij Buriram United. Het eerste half jaar huurde paars-wit de Ghanees. Hoewel hij toen enkel in actie kwam bij de beloften, wist hij toch te overtuigen en kreeg hij een definitief contract. Op 28 juli 2013 debuteerde hij voor de A-ploeg tegen Lokeren. 

In vier seizoenen Anderlecht pendelde Acheampong tussen de basiself en de rol als invaller. Zijn snelheid bleek meermaals een wapen om verdedigingen te ontgrendelen, maar voor doel was hij vaak te onbesuisd. In totaal speelde Acheampong 164 duels voor Anderlecht en daarin scoorde hij 22 doelpunten (bekijk zijn statistieken in onze spelershistoriek).

Het voorbije jaar hoopte Acheampong op een transfer naar Engeland, maar die kwam er niet. In juli tekende hij dan maar een contract bij het Chinese Tianjin Teda. U kan zijn wedstrijden trouwens blijven volgen via deze Ladbrokes promotiecode
Door de Chinese regelgeving ging hij er eerst op uitleenbasis aan de slag en wordt de transfer pas nu definitief. Acheampong levert Anderlecht 6,5 tot 7 miljoen euro op.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.