Oud-speler Josip Weber overleden

WOENSDAG, 8 NOVEMBER 2017, 09:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Oud-Anderlecht-speler Josip Weber heeft de strijd tegen kanker verloren. De 52-jarige Kroatische Belg speelde tussen 1994 en 1996 voor Anderlecht. Een zware knieblessure maakte vroegtijdig een einde aan zijn carrière.

Weber kwam in 1988 vanuit Kroatië naar België om voor Cercle Brugge te voetballen. In 1992, 1993 en 1994 werd hij topschutter in de Belgische competitie. Dat leverde hem een transfer naar Anderlecht op, dat zo'n 100 miljoen Belgische frank (2,5 miljoen euro) voor hem betaalde.

Weber begon sterk bij Anderlecht met veertien doelpunten in 21 competitiewedstrijden. Maar in januari 1995 sloeg het noodlot een eerste keer toe. Hij botste met zijn knie tegen de paal en stond een half jaar aan de kant. Hij was amper weer fit toen hij tijdens een training met zijn studs in het gras bleef steken en zijn kruisbanden afscheurde. Dit betekende het einde van zijn carrière.

In totaal speelde Weber 29 wedstrijden voor Anderlecht en daarin scoorde hij 19 doelpunten (bekijk hier zijn statistieken). Weber speelde ook acht interlands voor de Rode Duivels, waarin hij zes keer scoorde. Hij was er ook bij op het WK 1994 in de Verenigde Staten.

Na zijn carrière keerde Weber terug naar Kroatië. Dit voorjaar raakte bekend dat hij al bijna drie jaar streed tegen prostaatkanker en dat zijn situatie uitzichtsloos geworden was. Nu heeft hij deze strijd verloren.

Josip, bedankt voor alles! Aan zijn familie en vrienden wensen we samen met Circus BE veel sterkte in deze moeilijke periode.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.