Anderlecht informeert naar spits Rode Ster Belgrado

WOENSDAG, 8 NOVEMBER 2017, 07:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Een eerste concrete naam is gevallen als potentiële nieuwe spits voor Anderlecht: Richmond Boakye. Het Nieuwsblad vernam van Servische bronnen dat Anderlecht de 24-jarige Ghanees al zeker vier keer gescout heeft en al concreet informeerde. Zijn prijskaartje is wel niet min.

Boakye kwam op jonge leeftijd in Italië  terecht en debuteerde in 2010, net 17 jaar geworden, voor Genua in de Serie A. Daarna ging hij een trapje lager spelen bij Sassuolo in de Serie B. Hij scoorde er tien keer en dat leverde hem een transfer naar Juventus op. Juve leende hem meteen weer uit aan Sassuolo. Daarna volgden ook uitleenbeurten aan Elche en Atalanta Bergamo. Atalanta nam Boakye in 2015 definitief over, maar een succes werd dit niet. Atalanta verhuurde hem aan Roda JC, waar hij niet kon scoren, en Latina in de Serie B. 

In de zomer van 2016 trok Boakye transfervrij naar Rode ster Belgrado. In Servië ontbolsterde de spits helemaal. In zijn eerste seizoen scoorde hij twaalf keer in de competitie en vier keer in de beker. Dit seizoen staat zijn teller op veertien treffers: zes in de competitie, zes in de voorronde van de Europa League en twee in de poules van de Europa League.

Boakye is 1.86 meter groot en weegt 80 kilo. Een grote en sterke spits dus zoals Hein Vanhaezebrouck ze graag heeft. Zijn contract bij Rode Ster (gebruik onze Circus promotiecode voor wedstrijden van Rode Ster) loopt nog tot 2020 en een transfer zou 5 tot 7 miljoen euro in het laatje moeten brengen. Boakye's makelaar schermt echter ook met interesse van Borussia Mönchengladbach en clubs uit Engeland en China.



anderlecht-online forum