Vanhaezebrouck: "We kunnen ons geen verlies veroorloven"

ZONDAG, 5 NOVEMBER 2017, 11:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck kijkt met een gezonde portie vertrouwen uit naar de wedstrijd van vanavond tegen Club Brugge. De Anderlecht-coach beseft wel dat er druk op de ketel staat. "Voor ons is deze topper dubbel zo belangrijk dan voor Club Brugge."

De kloof tussen de twee clubs bedraagt negen punten. Verliest Anderlecht, dan worden er dat twaalf. Zelfs play-offs een groot verschil. "Als je punten wil goed maken, is dat het makkelijkst in onderlinge duels", zo weet Vanhaezebrouck. "We kunnen ons geen verlies veroorloven. Of ons seizoen erop zit bij een nederlaag? Dat is nog te vroeg om te zeggen, maar twaalf punten zou wel veel zijn."

"Maar ik heb niet de gewoonte om in eigen huis te verliezen van Club Brugge en Anderlecht blijkbaar ook niet", is de coach optimistisch. "Thuis is Anderlecht trouwens altijd favoriet. We hebben dit seizoen al punten verloren in eigen huis tegen STVV en tegen Genk. Dat moet stoppen nu. Thuis mogen we geen punten meer laten liggen."

Vanhaezebrouck verwacht ook een reactie van zijn spelers na de nederlaag tegen PSG. Dat Anderlecht in Parijs verloor, vindt de coach logisch, maar de manier waarop wringt een beetje. "We hadden ons beter moeten verweren", verwijst hij naar het feit dat Anderlecht geen enkele gele kaart pakte en amper fouten maakte. "Mijn spelers moeten laten voelen dat ze er zijn. Ik reken op de fierheid van mijn spelers en verwacht dat ze tegen Club Brugge opstaan. Niet één, maar meerdere.''



anderlecht-online forum