Kums: "De kloof met Brugge móet kleiner"

ZATERDAG, 4 NOVEMBER 2017, 09:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het verblijf van Sven Kums bij RSC Anderlecht is nog niet van een leien dakje verlopen. Dat beseft hij zelf ook, hij ook wil meer constante in zijn prestaties. Toch ziet hij de toekomst hoopvol tegemoet, zeker met Hein Vanhaezebrouck als trainer: "Geef hem tijd om zijn stempel te drukken."

Veel praten wil Kums niet over zijn tijd onder René Weiler: "Maar een beetje meer uitleg bij sommige van zijn keuzes was welkom geweest."

Ondertussen heeft de middenvelder nog geen constante in zijn prestaties kunnen brengen: "Ik ben veel te wisselvallig. Het is niet nodig dat ik persé alles moet spelen, zeker niet als er zo een drukke agenda is als nu, maar ik heb wel regelmaat nodig."

Hein Vanhaezebrouck

Kums kent Vanhaezebrouck nog van zijn periode bij AA Gent, hij was dan ook blij toen de coach de overstap maakte naar RSC Anderlecht. "Ik was blij met zijn aanstelling, Vanhaezebrouck is gewoon een goede trainer. Hij is dag en nacht met het spelletje bezig, heeft oog voor detail en is gedreven. We kijken op dezelfde manier naar voetbal. We hebben een kern om kampioen mee te spelen, alleen moet je de coach nog wat tijd geven om zijn stempel te drukken. Maar nu proberen we tenminste al op te bouwen én balbezit te hebben én te drukken."

Club Brugge

Morgen is de topper tegen Club Brugge, winnen is een must wil Anderlecht Brugge niet verder zien uitlopen. "Misschien is de zware nederlaag in het Parc des Princes, niet slecht geweest, nu staan we weer met beide voeten op de grond. We moeten er nu weer vol voor gaan, te beginnen tegen Club Brugge. Ze zijn goed, maar niet beter dan wij. Wij willen winnen. Of ik scoor of niet is niet van belang. Wat telt is: de kloof met Brugge móet kleiner", aldus nog Kums.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.