Stanciu: "Ik wil blijven"

DONDERDAG, 2 NOVEMBER 2017, 07:26 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nicolae Stanciu komt maar niet aan spelen toe bij RSC Anderlecht. Zijn makelaar Anamaria Prodan dreigde al met een vertrek in januari. Als het van de Roemeen zelf afhangt dan blijft hij liever, maar hij weet ook dat hij dringend meer aan spelen moet toekomen: "Er moet iets veranderen."

"Eigenlijk begrijp ik het allemaal niet zo goed", is Stanciu eerlijk, "De coach is positief over mij, hij zegt dat ik een uitstekende mentaliteit heb en goed train. En toch speel ik niet of nauwelijks. Het is een trend die al sinds vorig jaar is ingezet. Toen was ik beslissend in de Europa League en speelde ik nadien zo goed als niets meer. Nu opnieuw, ik scoor en geef een assist in Beveren en nadien zit ik op de bank. Wat ik nu vooral nodig heb is continuïteit, hoe kan ik anders in vorm geraken."

Spelen of transfer

"Ik ben geen jongen die elke minuut naar de coach loopt, dus nee, ik heb nog niet met hem gesproken. De staf is van mening dat ik te vaak de dingen wil forceren, ik denk nu eenmaal altijd vooruit. Maar ik kan veranderen, alleen moet ik de kans krijgen. Ik weet niet wat de plannen van Anderlecht zijn. Ik wacht geduldig op mijn kans. Het is nog altijd mijn doelstelling om hier door te breken. Ik wil blijven. Maar, het is tijd dat ik speel", gaat de Roemeen verder. 

Supporters en nationale ploeg

De supporters van paars-wit blijven in ieder geval achter Stanciu staan: "Ik voel ook hun liefde en dat doet deugd. Niet dat ik niet graag meer voetbal, integendeel. Alleen kom ik daar bij Anderlecht té weinig aan toe."

Bondscoach van Roemenië, Cosmin Contra, liet in een individueel gesprek met Stanciu weten dat hij toch dringend meer moet spelen. Zoniet komt zijn plaats bij de nationale ploeg in gevaar. "Dat is een risico dat ik niet wil nemen, daarvoor is de nationale ploeg te belangrijk voor mij. Er moet dus dringend iets veranderen", besluit de Roemeen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.