PSG opnieuw veel te sterk

WOENSDAG, 1 NOVEMBER 2017, 09:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft in Parijs een zware 5-0-nederlaag geleden tegen PSG. De Franse kampioen bleek net als in Brussel vele klassen te sterk voor de Belgische kampioen. Even doordrukken was genoeg om de bal tegen de netten te jagen.

Hein Vanhaezebrouck koos voor een ander systeem, maar een succes was dit niet. Na amper een halve minuut moest Boeckx al de 1-0 van Neymar voorkomen. PSG voetbalde losjes, ietwat nonchalant. Op het halfuur was het een eerste keer raak toen Verratti een aanval afrondde die was opgezet door Neymar en Mbappé.

Echte kansen voetbalde Anderlecht niet bij elkaar, maar de rust ingaan met 1-0 zou een succes geweest zijn. Helaas kwamen op slag van rust Spajic en Kums met elkaar in botsing. Spajic blesseerde zich opnieuw aan de enkel en moest vervangen worden. Tot overmaat van ramp maakte Neymar er in de toegevoegde tijd 2-0 van. De wedstrijd was toen al gespeeld.

De 3-0 liet niet na de pauze niet lang op zich wachten. Neymar schilderde een vrije schop over de muur, maar Boeckx kon hem nog net tegen de paal tikken. Kurzawa reageerde sneller dan Josué en tikte de 3-0 binnen. Het signaal voor Vanhaezebrouck om Hanni naar de kant te halen en rust te geven met het ook op de topper van zondag tegen Club Brugge. 

Na de 3-0 liet PSG de bal regelmatig aan Anderlecht, maar paars-wit deed er te weinig mee. Ook als het eens snel kon uitbreken, haalde het zelf steevast het tempo uit de tegenaanval. Kurzawa dikte nog aan tot 5-0. Voor de linksachter waren het zijn eerste drie doelpunten in zijn Champions League-carrière. Bovendien was hij de eerste verdediger die een hattrick lukt in het kampioenenbal.

Anderlecht verloor een vierde keer en blijft achter met nul punten en nul doelpunten. Over drie weken mag het thuis tegen Bayern opnieuw proberen om zijn eerste (doel)punten te pakken.

Score: 5-0
Goal(s): 30' Verratti (1-0), 45+5' Neymar (2-0), 52' Kurzawa (3-0), 72' Kurzawa (4-0), 78' Kurzawa (5-0)

PSG:Aréola, Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa, Verratti (64' Lo Celso), Rabiot (76' Pastore), Draxler, Mbappé (64' Di Maria), Cavani, Neymar
Anderlecht:Boeckx, Appiah, Kara, Spajic (45+4' Josué), Obradovic, Dendoncker, Kums, Trebel, Gerkens, Hanni (60' Teodorczyk), Onyekuru (79' Stanciu)

Geel: /
Rood: /

Scheidsrechter: David Fernandez Borbalan (Spa)
Stadion: Parc des Princes



anderlecht-online forum